На пръв поглед един калъф за волан за вашия RV може да не изглежда повече от декоративен елемент или нещо, което наистина е „необходимо“.Оказва се обаче, че всъщност има редица ползи отвъд обикновения външен вид. Ако прекарвате часове зад волана, тези малки ползи могат да допринесат за значително подобряване на комфорта при шофиране – и безопасността.

Закупуването на калъф за волан, който да инсталирате в колата си, може да бъде отлична идея. Всъщност това може да бъде едно от най-добрите неща, които добавяте към автомобила си. Като начало те могат да помогнат незабавно да направят стария ви волан, който изглеждаше по-добре в миналото, да изглежда дори по-добре сега. Най-важното е обаче, че те могат да направят шофирането по-безопасно. Най-добрите калъфи за волан не само помагат на ръцете на водачите да се плъзгат надолу по волана, но също така защитават ръцете на водача, когато воланът е твърде студен или прекалено горещ.


Калъфът за волан добавя сцепление – повишава безопасността

С течение на времето, постоянната употреба всъщност започва да износва сцеплението на волана ви, правейки го по-гладък на допир. Добавянето на калъф на волана с текстурирана ръкохватка ще ви помогне да имате контрол по всяко време – особено ако усетите издухване на гумата на магистралата.

Без калъф – или ако изберете прекалено хлъзгав такъв – воланът ви може трудно да се държи през зимните месеци.


Шофирането ще бъде по-удобно

Ако някога сте стъпвали в кабината на вашия RV в по-топъл летен ден, знаете, че понякога може да отнеме няколко минути, за да се охлади воланът ви достатъчно, за да може да се докосне. А през зимните месеци може да бъде почти същото, като кормилото ви да се чувства като лед.

Но ако имате калъф от плат, ще откриете, че воланът ви не става толкова нагорещен или студен, колкото волан, само с кожен кожен калъф или изобщо да няма такъв. Вместо да работи на празен ход с включен климатик, можете да трънегнете веднага.


Калъфите на волана могат да помогнат за намаляване на умората на водача

Калъфите за волан, които имат пружинена текстурирана материя като мемори пяна, не са много по-удобни, но могат да помогнат за намаляване на умората при шофиране.

Много калъфи имат моделирани модели, които се отличават с ергономични подложки за палец и ръкохватки за пръсти. Когато вашето превозно средство преминава над неравности по пътя, покритието действа като вид амортисьор. Ако държите на твърдото кормило, тези вибрации ще отидат направо в ръцете ви.


Напълно адаптивен е

Можете да намерите калъф за волан в почти всеки стил, който може да се представи, като цветове, които се съгласуват с екстериора на вашия автомобил с имитация на дървесно зърно, любимия ви спортен отбор, анимационни герои, ретро модели, щампи на животни и всичко, което се сетите.

Не само че калъфът за волан изглежда добре, но предлага и редица други предимства, които правят карането на дълги разстояния с вашия автомобил малко по-поносими.


Ако все още нямате калъф за волан не се колебайте да се сдобиете с такъв.

Обичам колата си и обичам да шофирам. Ако наистина обичате колата си, тогава е естествено, че се грижите добре за нея. Един добре поддържан автомобил ще продължи дълго, а също така ще получите добра възвръщаемост при продажбите на тези коли втора ръка. Едно нещо, което наистина се поврежда в превозните средства, са воланите.

Ако карате повече от 10000 мили, тогава воланът ви показва достатъчно признаци на износване. За да избегна този проблем, винаги купувам страхотни кожени калъфи на волана за моите автомобили.

Similar Posts

Вашият коментар