Честите признаци включват, че капакът на багажника е трудно се отвря, нестои отворен или изобщо не се отваря.

За автомонтьорите, пружинните опорни амортисьори, които държаха капака отворен, бяха допълнително помощ, което им позволяваше да работят върху превозно средство, без да се страхуват , че ще падне върху ръката, когато багажникът се се затвори без предупреждение. Тези пружини обаче се предлагаха и за задния багажник. Подобно на всеки друг компонент с пружинно натоварване, те бяха склонни към износване или повреди по множество причини.


Какво представляват амортисьорите за багажник ?

Поддръжките на амортисьори за багажник помагат да държите багажника нагоре, когато се опитвате да извадите или да поставите в багажника нещата си. Тази модернизирана функция на много автомобили и джипове ви позволява да избягвате да задържате багажника и може да ви помогне да извадите всички неща от багажника, без да се налага да отивате и да се връшате помного пъти. Обикновено амортисьорите за багажник се пълнят с газ, който осигурява напрежението, което е необходимо при опит за задържане на багажника. В някои случаи газът може да изтече, което ще направи опората на амортисьора неизползваема.

Независимо дали се дължи на материалите, от които са направени, или са били ударени от предмети, които собственикът на превозното средство се е опитал да постави в багажника, пробиви или течове са доста често срещани при тези амортисьори. Ако опората на багажника се повреди, те ще трябва да бъдат заменени от механик, който е запознат с работата и  и разполага с подходящите инструменти за ефективно изпълнение на задачата. Когато не успеят или започнат да се износват, те ще забележите признаци, които трябва да ви предупредят, че трябва да бъдат заменени възможно най-скоро.

Когато :

  1. Капакът на багажника се отваря трудно

Амортисьорите са изпълнени с газ, повечето пъти азот, което позволява на амортисьора да поддържа багажника отворен под налягане. В някои случаи обаче газовете изграждат прекалено голямо налягане вътре в тях, което ги кара да създават вакуум вътре в самата пружина. Това прави много трудно отворянето на капака на багажника, тъй като натиска се опитва да затвори капака, докато го отваряте. Това е проблем, който трябва да бъде попраен от опитен механик.

 

  1. Капакът на багажника не остава отворен

От противоположната страна на страната, амортисьорът за повдигане на багажника, който е изхвърлил газовия си заряд, няма да има натиск вътре, за да поддържа натиск върху багажника. В резултат пружината на багажника няма да задържи багажника нагоре и багажникът може да се затвори, ако вятърът духа срещу него или теглото на самия багажник го кара да се затвори. Отново това е ситуация, която не може да бъде поправена, той трябва да бъде заменен, за да се отстрани правилно проблема.

  1. Капакът на багажника изобщо не се отваря

В най-лошия случай шокът на опората на багажника ще се задържи в затворено положение, което ще затрудни отварянето на багажника изобщо. Тази ситуация е невероятно рядка, но решението е да влезете в багажника от задната седалка и да извадите болтовете, които закрепват опорите за повдигане на багажника към багажника. Това ще позволи багажника да се отвори, за да може механикът може да замени амортисьорите.

Similar Posts

Вашият коментар